Mainos

Rukiinen punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Rukiinen punajuuri-sinihomejuustopiirakka
Myllyn Paras

Kaipaatko reseptivinkkiä syksyn kylmeneviin iltoihin? Poimi herkullisen rukiisen punajuuri-sinihomejuustopiirakan resepti!

pyöreä uunivuoka, halkaisija 25–30 cm

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

Täyte

  • 4–5 isohkoa punajuurta (500 g)
  • 175 g sinihomejuustoa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ dl tuoretta oreganoa tai rakuunaa
  • 2½ dl kermavalmistetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan, taputtele se voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori punajuuret ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Asettele viipaleet piirakkapohjalle limittäin. Murusta päälle sinihomejuusto. Valuta päälle vielä hunajaa, ripottele kurpitsansiemeniä ja silppua valitsemaasi tuoretta yrttiä. Sekoita kerma, mustapippurirouhe ja munat. Kaada seos punajuurien päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.