Runebergin laskiaispullat valmistuvat näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta maitoon.
- Lisää suola, sokeri, kardemumma, (kananmuna), mantelijauho ja vehnäjauhot vähän kerrallaan vaivaten. Vaivaa lopuksi joukkoon manteliaromi ja sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla.
- Voitele kananmunalla ja paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Pursota tai lusikoi pinnalle vadelmamarmeladia.
- Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun mutta pursotettavan tahnan. Pursota tahnaa marmeladin ympärille. Tarjoa!
Vinkki! Halkaise halutessasi pullat ja täytä mantelimassapalalla ja kermavaahdolla.