Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä
Julkaistu
Laskiaispullien tuunaaminen on helppoa! Kurkista kaappiisi ja kokeile erilaisia täytteitä kermavaahdon kanssa. Ja jos haluat helpottaa tekemistä, osta kaupan valmiit pakastepullat, paista ja täytä jäähtyneenä! Täytevaihtoehdot on laskettu kahdellekymmenelle pullalle. Mikäli valmistat erilaisia pullia, varaa kutakin täytettä 2-3 tl per pulla
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 15min
- Annosmäärä: 20 pullaa
Ainekset
- Laskiaispullat
- 20 pullaa
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- (2 muna)
- 1 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- n. 14 dl vehnäjauhoja
- 200 g sulatettua voita tai margariinia
Voiteluun
- 1 kananmuna
- 1- 11/2 dl raesokeria tai tomusokeria
Täytevaihtoehdot
- 3 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Eri täytevaihtoehtoja laskiaispullille
- 1 pötkö mantelimassaa
- n. 200 g suklaalevitettä
- n. 200 g mansikkahilloa
- n. 200 g sitruunatahnaa
- n. 300 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
- n. 200 g omenapalahilloa
- n. 250 g raparperihilloa
- n. 200 g lakritsitahnaa
- tai
- n. 2 dl lakritsikastiketta
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää (kananmuna), suola, sokeri ja kardemumma.
- Lisää jauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen yhtä suureen osaan. Pyöritä tangoiksi ja leikkaa molemmat kymmeneen osaan.
- Pyöritä pikkupulliksi, kohota liinan alla ja voitele kananmunalla. Ripottele halutessasi pinnalle raesokeria.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 13-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Jäähdytä ja leikkaa kannet irti.
- Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma pullien alaosien reunalle. Täytä haluamallasi täytteellä ja nosta kansi päälle.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"