- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää (kananmuna), suola, sokeri ja kardemumma.
- Lisää jauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen yhtä suureen osaan. Pyöritä tangoiksi ja leikkaa molemmat kymmeneen osaan.
- Pyöritä pikkupulliksi, kohota liinan alla ja voitele kananmunalla. Ripottele halutessasi pinnalle raesokeria.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 13-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Jäähdytä ja leikkaa kannet irti.
- Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma pullien alaosien reunalle. Täytä haluamallasi täytteellä ja nosta kansi päälle.
- Tarjoa!
Makuja
Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä
MTV
Julkaistu 11.02.2022 09:37
Laskiaispullien tuunaaminen on helppoa! Kurkista kaappiisi ja kokeile erilaisia täytteitä kermavaahdon kanssa. Ja jos haluat helpottaa tekemistä, osta kaupan valmiit pakastepullat, paista ja täytä jäähtyneenä! Täytevaihtoehdot on laskettu kahdellekymmenelle pullalle. Mikäli valmistat erilaisia pullia, varaa kutakin täytettä 2-3 tl per pulla
- Kokonaisvalmistusaika: 75 min
- Aktiivinen aika: 30 min
- Annosmäärä: 20 pullaa
Ainekset
- Laskiaispullat
- 20 pullaa
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- (2 muna)
- 1 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- n. 14 dl vehnäjauhoja
- 200 g sulatettua voita tai margariinia
Voiteluun
- 1 kananmuna
- 1- 11/2 dl raesokeria tai tomusokeria
Täytevaihtoehdot
- 3 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Eri täytevaihtoehtoja laskiaispullille
- 1 pötkö mantelimassaa
- n. 200 g suklaalevitettä
- n. 200 g mansikkahilloa
- n. 200 g sitruunatahnaa
- n. 300 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
- n. 200 g omenapalahilloa
- n. 250 g raparperihilloa
- n. 200 g lakritsitahnaa
- tai
- n. 2 dl lakritsikastiketta