Hellapoliisin laskiaispullat

Laskiaispullat kuuluvat ehdottomasti kevättalven aikaan! Täytä mieleisilläsi täytteillä, kokeile mukaan hiukan kondensoitua maitoa.

Laskiaispullat 20 kpl

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • n. 15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • väriraesokeria

Täyte

  • 200-300 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon kardemumma, muna, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja ensin vähän kerrallaan vispilällä hämmentäen ja lopuksi käsin vaivaten.

Vaivaa joukkoon sulatettu voi tai margariini.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois. Pyöritä tangoiksi ja jaa molemmat tangot kymmeneen tasakokoiseen palaan.

Pyöritä pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle väriraesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet ja lusikoi alimmaisen pullan keskelle karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Pursota kerma karamellisoidun maidon ympärille ja laita pullan kansi päälle.

Nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.