Hellapoliisin laskiaispullat
Laskiaispullat kuuluvat ehdottomasti kevättalven aikaan! Täytä mieleisilläsi täytteillä, kokeile mukaan hiukan kondensoitua maitoa.
Laskiaispullat 20 kpl
- 5 dl maitoa
- 50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- n. 15 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita tai margariinia
Voiteluun
- muna
Pinnalle
- väriraesokeria
Täyte
- 200-300 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon kardemumma, muna, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja ensin vähän kerrallaan vispilällä hämmentäen ja lopuksi käsin vaivaten.
Vaivaa joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois. Pyöritä tangoiksi ja jaa molemmat tangot kymmeneen tasakokoiseen palaan.
Pyöritä pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle väriraesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet ja lusikoi alimmaisen pullan keskelle karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma karamellisoidun maidon ympärille ja laita pullan kansi päälle.
Nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku