Kylmä, keitetty kesälohi

Keitä lohi niin ahtaassa padassa kuin mahdollista, mielellään kalapadassa. Liemen tulee peittää kala vain juuri ja juuri. Liivatteen ansiosta lohesta tulee kauniisti hyytelöity. Tarjoile kylmän kastikkeen kera.

Kymmenelle

  • 1 ½ kg ruodotonta lohifileetä nahan kanssa
  • 1 l vettä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 pieni porkkana
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 3 rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 6-8 tillinoksaa
  • 1 sitruunalohko
  • 4 liivatelehteä

Koristeluun

  • kovaksi keitettyjä kananmunalohkoja
  • sitruunaa
  • tillinoksia
  • retiisejä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Mittaa kuinka paljon vettä tarvitset liemeen ja sekoita vesi, viinietikka, suola ja sokeri kattilassa. Lisää valkopippurit, laakerinlehti ja tillinoksat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Huuhdo liivatelehdet vedellä. Voitele kalapadan ritilä tai voipaperiarkki ja aseta padan pohjalle. Laita lohifilee pataan nahkapuoli alaspäin, siivilöi päälle niin paljon lientä, että kala peittyy ja kuumenna hiljaa kiehuvaksi ilman kantta, kuori pois vaahto huolellisesti. Ota kattila liedeltä heti kun liemi alkaa poreilla ja laita huuhdellut liivatelehdet mukaan. Anna jäähtyä.

3. Tarjoile lohi kylmänä salaatin ja vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!