Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssit

Eps.7.Raaka-aineena ruis.IISA
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 09.11.2017 15:08

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Iisan luomus.

Kuivat raaka-aineet

  • n. 2,5 dl täysjyväruisjauhoja
  • n. 2,3 dl spelttijauhoja
  • 5-6 rkl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl merisuolaa (+ hieman koristeeksi pinnalle)

Kosteat raaka-aineet

  • 3 munaa
  • 2,5 dl full-fat kookosmaitoa
  • n. 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 1,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 100g 75% tummaa suklaata, pilkottuna

Karhunvatukkavoin raaka-aineet

  • n. 110g voita
  • n. 1,5 dl tuoreita karhunvatukoita (n. 0,8 dl voihin ja loput koristeluun)
  • 4 tl hunajaa (voi säädellä määrällä makeutta)
  • ripaus sormisuolaa

Koristeluun

  • 1 dl ruisleseitä
  • 2 rkl sokeria/fariinisokeria/vaahterasiirappia
  • n. 1 rkl kookosöljyä pannulle

Valmistusohje

Valmistus:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuokaan 12 kappaletta muffinipapereita. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa.

2. Riko munat eri kulhoon ja vatkaa niitä käsin noin minuutin ajan. Lisää sen jälkeen kookosmaito, vaahterasiirappi ja oliiviöljy samalla sekoittaen. Yhdistä kuivat ja märät ainekset keskenään. Pilko tumma suklaa ja yhdistä puolet siitä taikinaan. Käytä nuolijaa apuna sekoittamisessa ja varo ettet sekoita taikinaa liikaa.

3. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja lisää päälle loput suklaasta. Paista n. 15-20 minuuttia. Valmista karhunvatukkavoi sillä aikaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Yhdistä tämän jälkeen marjat joukkoon. Sekoita kunnes marjojen rakenne rikkoutuu, mutta älä vatkaa liikaa, jotta voi ei juoksetu.  Laita valmis voi jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

4. Uunin jälkeen ripottele muffinssien pinnalle merisuolaa/sormisuolaa ja nosta tarjoiluastialle (esim. puinen taso/tarjoitin/leikkuulauta.)

5. Ota karhunvatukkavoi jääkaapista. Annostele tarjoiluastialle tai kulhoon muffinssien viereen. Lisää koristeeksi reunoille tuoreita karhunvatukoita.

6. Karamellisoi paistinpannulla ruisleseitä sokerissa. Älä polta. Murenna seos. Voit ropisuttaa leseitä muffinien ja voin päälle.

HOX! Vaahterasiirapin määrällä voit säädellä makeutta. Osan sen määrästä voi myös korvata mm. banaanilla saadakseen terveellisemmän vaihtoehdon esimerkiksi aamupala pöytään.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit