Valmistus:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuokaan 12 kappaletta muffinipapereita. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa.
2. Riko munat eri kulhoon ja vatkaa niitä käsin noin minuutin ajan. Lisää sen jälkeen kookosmaito, vaahterasiirappi ja oliiviöljy samalla sekoittaen. Yhdistä kuivat ja märät ainekset keskenään. Pilko tumma suklaa ja yhdistä puolet siitä taikinaan. Käytä nuolijaa apuna sekoittamisessa ja varo ettet sekoita taikinaa liikaa.
3. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja lisää päälle loput suklaasta. Paista n. 15-20 minuuttia. Valmista karhunvatukkavoi sillä aikaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Yhdistä tämän jälkeen marjat joukkoon. Sekoita kunnes marjojen rakenne rikkoutuu, mutta älä vatkaa liikaa, jotta voi ei juoksetu. Laita valmis voi jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
4. Uunin jälkeen ripottele muffinssien pinnalle merisuolaa/sormisuolaa ja nosta tarjoiluastialle (esim. puinen taso/tarjoitin/leikkuulauta.)
5. Ota karhunvatukkavoi jääkaapista. Annostele tarjoiluastialle tai kulhoon muffinssien viereen. Lisää koristeeksi reunoille tuoreita karhunvatukoita.
6. Karamellisoi paistinpannulla ruisleseitä sokerissa. Älä polta. Murenna seos. Voit ropisuttaa leseitä muffinien ja voin päälle.
HOX! Vaahterasiirapin määrällä voit säädellä makeutta. Osan sen määrästä voi myös korvata mm. banaanilla saadakseen terveellisemmän vaihtoehdon esimerkiksi aamupala pöytään.