Cognac Sour
Tämän uuden drinkin pohjana ovat klassiset sour-drinkit. Mukana on kuitenkin pieni yllätys!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
2 annosta
- jäätä
- 1 tl inkivääriä
- 0,4 dl sitruunamehua
- 0,4 dl sokerisiirappia
- 0,8 dl konjakkia
- sitruunan kuorta koristeluun
Valmistusohje
Aloita lisäämällä cocktail-laseihin jäätä, jotta ne jäähtyvät. Lisää cocktail-ravistimeen hyppysellinen raastettua inkivääriä ja sekoita varovasti, jotta inkivääristä irtoaa enemmän makua. Lisää ravistimeen seuraavaksi sitruunamehu, sokerisiirappi ja tietysti juoman tärkein ainesosa eli konjakki. Juomaan tulee siis yhtä paljon sitruunamehua ja sokerisiirappia ja kaksinkertainen määrä konjakkia.
Täytä ravistin jäällä ja sekoita noin 10 sekunnin ajan. Kaada jää pois kylmistä laseista. Lisää laseihin uutta jäätä, siivilöi juoma laseihin ja koristele sitruunan kuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa