Margaritagranité

Enempää frozen ei margarita enää voi olla. Tämä drinkki toimii yhtä hyvin alkudrinkkinä ja johdatuksena juhlapäivälliseen tai suun raikastajana ruokalajien välillä, erityisesti raskaahkon pääruoan jälkeen. Granitén jäätyminen voi viedä aikaa, joten valmista se hyvissä ajoin.

Neljälle

  • 10 cl tequilaa
  • 8 cl Cointreau-likööriä
  • 6 cl margaritamixiä
  • 8 cl vastapuristettua limettimehua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita tequila, Cointreau ja margaritamix limettimehun kanssa. Kaada sekoitus pieneen, matalareunaiseen vuokaan.

2. Aseta vuoka pakastimeen. Kun alkoholisekoitus on jäätynyt, laita neljä cocktaillasia pakastimeen ja odota vielä 30 minuuttia.

3 Levitä suolaa isolle lautaselle. Ota lasit pakastimesta ja kasta lasien reunat suolassa. Ota granité esiin ja raaputa lusikalla, niin että muodostuu jäähilettä. Jaa se laseihin, pane pienet teelusikat pystyyn laseihin ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.