Gintonic-granité
Julkaistu
Tämä on hauska ja erilainen ruokalaji. Se maistuu täysin jääkylmältä gintonic-drinkiltä, mutta makealta. Tarjoile väliruokana usean ruokalajin päivällisellä makuhermojen raikastamiseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- ¾ dl limemehua
- 4 dl tonicia
- 1 dl giniä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
1. Keitä vedestä, sokerista ja limemehusta liemi, n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Kaada sekoitus pakkasenkestävään kulhoon ja lisää tonic sekä gin. Laita kulho pakastimen ja sekoita silloin tällöin. Kun koostumus on pehmeän jäistä, granité on valmis.
2. Täytä korkeat, jäähdytetyt lasit granitélla ja koristele sitruunaviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa