Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sapuskaa, harashoo! – Rassolnik

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Timo Rautiainen ja Ville Haapasalo valmistivat kankkuseen sopivaa Rassolnik-keittoa.

Ainekset

  • voita
  • 1 sipuli
  • ½ juuriselleri
  • ½ varsiselleri
  • 5 hapankurkkuja liemessä
  • 3 perunaa
  • 4,5 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 sitruuna
  • 200 g villiriisiä
  • persiljaa
  • tilliä
  • noin 300-400 g naudan munuaisia
  • kuminaa
  • smetanaa
  • piparjuurta
  • kevätsipulia

Valmistusohje

Ennen keiton valmistusta keitä etukäteen riisi ja munuaiset valmiiksi. Keitä munuaisia noin 40 min.

Kuori ja pilko sipuli ja puolikas juuriselleri. Kuumenna kattilassa rasvaa ja lisää sipuli ja selleri kattilaan paistumaan. Pilko puolikas varsiselleri pieneksi ja lisää kattilaan.

Kaada suolakurkkulientä kattilaan n. 0,5 l. Pilko viisi hapankurkkua pieneksi ja lisää ne kattilaan.

Laita kattilaan 4,5 laakerinlehteä. Kuori noin 3 perunaa ja pilko ne kahdeksaan osaan ja lisää keittoon.

Halkaise sitruuna ja purista sen mehut keittoon. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan ja anna kiehua melkein valmiiksi.

Lisää erikseen keitetyt villiriisit 200 g keittoon. Pilko valmiit munuaiset pieneksi ja lisää keittoon.

Pilko vähän persiljaa ja tilliä keittoon. Riko kuminaa n. ½ rkl verran ja lisää keittoon. Lisää smetanaa reilu rkl ja sekoita. Mausta vielä pippurilla.

Raasta erikseen piparjuurta ja laita raaste tarjoiluastiaan. Pilko muutama kevätsipuli varsineen ja laita tarjoiluastiaan.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata