Punakaalia ja maksaa
Punakaalin valmistaminen oikealla tavalla on taiteenlaji. Tässä tulee resepti Hollannista, jossa saa voissa paistettua maksaa kaalinsa kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Punakaalimuhennos
- 1 kerä punakaalia
- 1 omena
- 1 iso sipuli
- 1 tl etikkaa (24%)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl valkopippuria
- 3 laakerinlehteä
- 3 mausteneilikkaa
Lisäksi
- 400 g maksaa
- 3 sipulia
- 100 g pekonia
- 4 annosta perunasosetta
- keitettyjä päärynänpuolikkaita
Valmistusohje
1. Punakaalimuhennos: Suikaloi punakaali ja kuutioi omena. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita kaali, omena ja sipuli kattilassa. Lisää etikka, sokeri, pippuri, laakerinlehti ja neilikat. Kaada päälle vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Mausta suolalla.
2. Leikkaa maksa pienemmiksi paloiksi ja paista voissa. Alenna lämpöä ja jälkipaista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kääntele silloin tällöin. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi. Leikkaa sipulit renkaiksi ja keitä ne rasvassa.
3. Tarjoile maksa punakalin, päärynänpuolikkaiden ja perunasoseen kanssa. Koristele pekonilla ja sipulirenkailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka