Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punakaalia ja maksaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punakaalin valmistaminen oikealla tavalla on taiteenlaji. Tässä tulee resepti Hollannista, jossa saa voissa paistettua maksaa kaalinsa kera.

Ainekset

  • Neljälle

Punakaalimuhennos

  • 1 kerä punakaalia
  • 1 omena
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl etikkaa (24%)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl valkopippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 3 mausteneilikkaa

Lisäksi

  • 400 g maksaa
  • 3 sipulia
  • 100 g pekonia
  • 4 annosta perunasosetta
  • keitettyjä päärynänpuolikkaita

Valmistusohje

1. Punakaalimuhennos: Suikaloi punakaali ja kuutioi omena. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita kaali, omena ja sipuli kattilassa. Lisää etikka, sokeri, pippuri, laakerinlehti ja neilikat. Kaada päälle vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Mausta suolalla.

2. Leikkaa maksa pienemmiksi paloiksi ja paista voissa. Alenna lämpöä ja jälkipaista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kääntele silloin tällöin. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi. Leikkaa sipulit renkaiksi ja keitä ne rasvassa.

3. Tarjoile maksa punakalin, päärynänpuolikkaiden ja perunasoseen kanssa. Koristele pekonilla ja sipulirenkailla.

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa