Kolmen sortin kaalia
Kaalit eri muodoissaan ovat joulupöydän klassikkoja, mutta sopivat myös liharuokien lisukkeeksi vuoden ympäri. Jos käytät kinkun paistoliemen sijaan kasvislientä, ruoista tulee täysin vegetaarisia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Punakaali
- n. 1 kg punakaalia
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- 6 mausteneilikkaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 4-5 hapanta omenaa
- 2 rkl mustaherukkahyytelöä
Pitkäkaali
- 1 lehtikaali
- 5 dl kinkun paistolientä tai muuta lientä
- 1 rkl voita
- n. 1 dl kermaa
- valkopippuria
Ruskeakaali
- n. 1 kg keräkaalia, hienoksi suikaloituna
- 50 g voita
- 3-4 rkl siirappia
- 5 dl kinkun paistolientä tai muuta lientä
- suolaa
Valmistusohje
1. Punakaali: Suikaloi kaali ja lohko sipuli. Paista sipulia ja kaalia voissa padassa. Lisää mausteneilikat, sokeri, viinietikka ja suola, hauduta kannen alla puoli tuntia. Kuori ja lohko omenat, lisää ne sekä hyytelö pataan ja keitä kunnes kaali on pehmennyt.
2. Pitkäkaali: Huuhdo kaali, irrota lehdet ja keitä niitä 5 minuuttia kinkun paistoliemessä. Nosta lehdet kattilasta ja hienonna ne. Paista kaalisilppua voissa padassa, lisää kerma ja mausta pippurilla. Keitä 5 minuuttia.
3. Ruskeakaali: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista kaali erissä voissa paistinpannussa, lisää siirappi. Laita kaalit uunipannuun, kaada päälle kinkun paistoliemi ja laita pannu uuniin n. 1 tunniksi. Sekoittele kaalia muutaman kerran paistamisen aikana ja suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka