1. Punakaali: Suikaloi kaali ja lohko sipuli. Paista sipulia ja kaalia voissa padassa. Lisää mausteneilikat, sokeri, viinietikka ja suola, hauduta kannen alla puoli tuntia. Kuori ja lohko omenat, lisää ne sekä hyytelö pataan ja keitä kunnes kaali on pehmennyt.
2. Pitkäkaali: Huuhdo kaali, irrota lehdet ja keitä niitä 5 minuuttia kinkun paistoliemessä. Nosta lehdet kattilasta ja hienonna ne. Paista kaalisilppua voissa padassa, lisää kerma ja mausta pippurilla. Keitä 5 minuuttia.
3. Ruskeakaali: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista kaali erissä voissa paistinpannussa, lisää siirappi. Laita kaalit uunipannuun, kaada päälle kinkun paistoliemi ja laita pannu uuniin n. 1 tunniksi. Sekoittele kaalia muutaman kerran paistamisen aikana ja suolaa.