Sauce verte lämminsavulohelle

Lämminsavulohi on loistava kala seisovaan pöytään tai pääruoaksi. Se on käytännöllinen ja helppo – ostat sen vain valmiina. Voit toki myös valita muuta savukalaa. Jos haluat, käytä kermaviiliä tai ranskankermaa ja vain vähän majoneesia.

Kuudelle

  • 1 kg lämminsavulohta
  • 1 sitruuna tai lime
  • 2 tomaattia
  • salaattia

Sauce verte

  • 4 dl majoneesia
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 tl sinappia
  • hyppysellinen sokeria
  • ½ puristettu valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Sekoita majoneesi, rakuuna ja pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Purista mukaan valkosipuli. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.

2. Irrota lohesta nahka ja asettele kala isolle vadille. Koristele sitruunalla tai limellä sekä tomaatilla ja salaatilla.

3. Tarjoile sauce verten eli vihreän kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!