Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sauce verte lämminsavulohelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lämminsavulohi on loistava kala seisovaan pöytään tai pääruoaksi. Se on käytännöllinen ja helppo – ostat sen vain valmiina. Voit toki myös valita muuta savukalaa. Jos haluat, käytä kermaviiliä tai ranskankermaa ja vain vähän majoneesia.

Kuudelle

  • 1 kg lämminsavulohta
  • 1 sitruuna tai lime
  • 2 tomaattia
  • salaattia

Sauce verte

  • 4 dl majoneesia
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 tl sinappia
  • hyppysellinen sokeria
  • ½ puristettu valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Sekoita majoneesi, rakuuna ja pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Purista mukaan valkosipuli. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.

2. Irrota lohesta nahka ja asettele kala isolle vadille. Koristele sitruunalla tai limellä sekä tomaatilla ja salaatilla.

3. Tarjoile sauce verten eli vihreän kastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala