Grillattua, marinoitua ruijanpallasta limejogurtin kera

Ruijanpallas on ihana kala, jota voi mainiosti grillata. Keitetyt perunat ja vihreät pavut ovat hyvä lisuke.

Neljälle

  • 800 g ruijanpallasta 4 viipaleena
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 tomaatti
  • 1 sitruuna
  • 4 annosta keitettyjä perunoita

Limejogurtti

  • 2 dl ruoanlaittojogurttia
  • 2 rkl puristettua limemehua

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita pippuri ja sitruunamehu. Anna kalan maustua marinadissa n. 30 minuuttia.

2. Viipaloi tomaatti ja sitruuna koristeluun. Purista limestä mehu. Sekoita limemehu ja jogurtti, laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Grillaa kalaviipaleita 4 minuuttia molemmin puolin. Jos viipaleet ovat kovin paksuja, niitä voi jälkikypsentää 100-asteisessa uunissa 2-4 minuuttia. Tarjoile kalat lämpimiltä lautasilta. Koristele sitruunalla, tomaatilla ja kapriksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!