Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua, marinoitua ruijanpallasta limejogurtin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruijanpallas on ihana kala, jota voi mainiosti grillata. Keitetyt perunat ja vihreät pavut ovat hyvä lisuke.

Neljälle

  • 800 g ruijanpallasta 4 viipaleena
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 tomaatti
  • 1 sitruuna
  • 4 annosta keitettyjä perunoita

Limejogurtti

  • 2 dl ruoanlaittojogurttia
  • 2 rkl puristettua limemehua

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita pippuri ja sitruunamehu. Anna kalan maustua marinadissa n. 30 minuuttia.

2. Viipaloi tomaatti ja sitruuna koristeluun. Purista limestä mehu. Sekoita limemehu ja jogurtti, laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Grillaa kalaviipaleita 4 minuuttia molemmin puolin. Jos viipaleet ovat kovin paksuja, niitä voi jälkikypsentää 100-asteisessa uunissa 2-4 minuuttia. Tarjoile kalat lämpimiltä lautasilta. Koristele sitruunalla, tomaatilla ja kapriksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala