Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kokonaisena paistettuja ahvenia limeaiolilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoreet ahvenet kannattaa valmistaa niin yksinkertaisesti kuin mahdollista. Ruskista ne pannussa ja kypsennä valmiiksi uunissa.

Neljälle

  • 4 ahventa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Limeaioli

  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

1. Perkaa ja suomusta ahvenet. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa kala ja tee siihen viiltoja, penslaa oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista kaloja 1-2 minuuttia molemmin puolin pannulla. Laita kalat uuninkestävään vuokaan ja jälkipaista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

3. Limeaioli: Sekoita majoneesi, sinappi, suola ja pippuri. Purista mukaan valkosipuli ja limemehu. Sekoita mukaan limenkuori. Tarjoile vastapaistettujen ahventen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala