Kokonaisena paistettuja ahvenia limeaiolilla
Tuoreet ahvenet kannattaa valmistaa niin yksinkertaisesti kuin mahdollista. Ruskista ne pannussa ja kypsennä valmiiksi uunissa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 ahventa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Limeaioli
- 1 dl majoneesia
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 limen mehu ja raastettu kuori
Valmistusohje
1. Perkaa ja suomusta ahvenet. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa kala ja tee siihen viiltoja, penslaa oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Ruskista kaloja 1-2 minuuttia molemmin puolin pannulla. Laita kalat uuninkestävään vuokaan ja jälkipaista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
3. Limeaioli: Sekoita majoneesi, sinappi, suola ja pippuri. Purista mukaan valkosipuli ja limemehu. Sekoita mukaan limenkuori. Tarjoile vastapaistettujen ahventen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti