Katkaraputahna munalla, punasipulilla ja mädillä

Tämä on täydellinen alkuruoka. Kaikki pitävät siitä, ja sen voi valmistella hyvissä ajoin. Toimii myös mainiosti drinkkinaposteltavana.

Neljälle

  • ½ kg pakastettuja katkarapuja
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • 1-2 rkl majoneesia

Koristeluun

  • hieman suikaloitua kylmäsavulohta
  • hieman kirjolohenmätiä
  • salaattia
  • retiisi
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata ja kuori katkaravut (säästä mielellään kuoret ja keitä niistä lientä kalakeittoa varten).

2. Hienonna katkaravut, kananmunat ja punasipuli, sekoita majoneesin ja kirjolohenmädin kera.

3. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Anna tahnan mielellään maustua kylmässä hetki ennen tarjoilua.

4. Asettele tarjolle kuvan tapaan, koristele esimerkiksi mädillä, kylmäsavulohella, hienonnetulla ruohosipulilla ja salaatilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.