Kylmä yrttitarhakastike

Tämä kastike sopii erittäin moneen ruokaan. Sitä voi tarjoilla lähes minkä tahansa grilliruoan kanssa, lämminsavustetun kalan kera, kala- ja äyriäispateiden kera, savulihan kanssa, piirakan kera... Lyhyesti sanottuna tämä on universaali kastike seisovaan pöytään tai grillijuhliin. Tee kastikkeesta kevyempi jättämällä majoneesi pois ja käyttämällä kevytranskankermaa tai -jogurttia. Ohjeen määrät voi hyvin tuplata.

Neljälle

  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 ½ tl dijonsinappia
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
  • 2 tl hienonnettua, tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tippaa tabascoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna kaikki yrtit ja ruohosipuli. Sekoita ranskankerma ja majoneesi, lisää yrtit, suola ja pippuri. Purista mukaan valkosipuli ja lisää tabascotipat. Sekoita. Anna kastikkeen mieluiten tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.