1. Hienonna kaikki yrtit ja ruohosipuli. Sekoita ranskankerma ja majoneesi, lisää yrtit, suola ja pippuri. Purista mukaan valkosipuli ja lisää tabascotipat. Sekoita. Anna kastikkeen mieluiten tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Makuja
Kylmä yrttitarhakastike
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Tämä kastike sopii erittäin moneen ruokaan. Sitä voi tarjoilla lähes minkä tahansa grilliruoan kanssa, lämminsavustetun kalan kera, kala- ja äyriäispateiden kera, savulihan kanssa, piirakan kera... Lyhyesti sanottuna tämä on universaali kastike seisovaan pöytään tai grillijuhliin. Tee kastikkeesta kevyempi jättämällä majoneesi pois ja käyttämällä kevytranskankermaa tai -jogurttia. Ohjeen määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 rkl majoneesia
- 1 ½ tl dijonsinappia
- ½ dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
- 2 tl hienonnettua, tuoretta timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tippaa tabascoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria