Täytettyä kirjolohta foliossa
Tässä reseptissä kalan selkäruoto on poistettu. Kannattaa muistaa, ettei kalan maku huonone vaikka ruotoja ei saisikaan poistettua! Kata kalapaketti suoraan lautasille ja tarjoa lisukkeena kylmää piparjuurikermaa sekä keitettyjä perunoita.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 kpl 250 g:n kirjolohipalaa
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- voita folioon
- 7 anjovisfileetä
- 2 rkl silputtua tilliä
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1½ dl kylmää kuohukermaa
- 1½ rkl piparjuuriraastetta
- 1 tl viinietikkaa
- ½ tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria
- keitettyä perunaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista ja huuhdo kalat. Avaa kalat selkäpuolelta ja poista selkäruoto. Purista sitruunamehua kalojen sisään ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja hienonna kananmunat. Paloittele anjovikset pieniksi ja silppua tilli. Sekoita anjovikset, tilli ja munahakkelus täytteeksi ja annostele kaloihin. Rullaa lohipalat voideltujen alumiinifoliopalojen sisään "paketeiksi". Aseta paketit reunalliselle uunipellille ja paista uunissa noin puolen tunnin ajan.
3. Vatkaa kerma kevyesti. Sekoita keskenään piparjuuri, viinietikka, sokeri ja pippuri ja kaada sekoitus kerman joukkoon. Anna seistä kylmässä tarjoiluun asti. Vinkki: Kalan voi mainiosti paistaa myös hiilloksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku