Täytettyä kirjolohta foliossa
Tässä reseptissä kalan selkäruoto on poistettu. Kannattaa muistaa, ettei kalan maku huonone vaikka ruotoja ei saisikaan poistettua! Kata kalapaketti suoraan lautasille ja tarjoa lisukkeena kylmää piparjuurikermaa sekä keitettyjä perunoita.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 kpl 250 g:n kirjolohipalaa
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- voita folioon
- 7 anjovisfileetä
- 2 rkl silputtua tilliä
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1½ dl kylmää kuohukermaa
- 1½ rkl piparjuuriraastetta
- 1 tl viinietikkaa
- ½ tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria
- keitettyä perunaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista ja huuhdo kalat. Avaa kalat selkäpuolelta ja poista selkäruoto. Purista sitruunamehua kalojen sisään ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja hienonna kananmunat. Paloittele anjovikset pieniksi ja silppua tilli. Sekoita anjovikset, tilli ja munahakkelus täytteeksi ja annostele kaloihin. Rullaa lohipalat voideltujen alumiinifoliopalojen sisään "paketeiksi". Aseta paketit reunalliselle uunipellille ja paista uunissa noin puolen tunnin ajan.
3. Vatkaa kerma kevyesti. Sekoita keskenään piparjuuri, viinietikka, sokeri ja pippuri ja kaada sekoitus kerman joukkoon. Anna seistä kylmässä tarjoiluun asti. Vinkki: Kalan voi mainiosti paistaa myös hiilloksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi