19.2.2014. – Tämä lohi on herkullista niin grillattuna kuin uunissa valmistettuna. Kuvan lohen olen kypsentänyt seetripuun päällä joka antaa oman savuisen maun lohelle, kertoo reseptin ideoinut Pipsa Hurmerinta. Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.
Ainekset
- Neljä viipaletta nahallista noin 150g lohifilettä
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl cayennepippuria
- 1 dl vaahterasiirappia
- 1 sitruuna
Wasabimuusi
- 1 kg perunoita
- 2 dl maitoa
- 2tl keitinveteen ja 1 tl suolaa valmiiseen muusiin
- 3 rkl voita
- 1 rkl wasabijauhetta
Valmistusohje
Lohi:
Sekoita kulhossa kaikki aineet paitsi lohi. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Voitele lohifileet kastikkeella ja kypsennä fileitä uunissa tai grillissä noin kymmen minuuttia. Purista lohen päälle hieman sitruunamehua ja tarjoile.
Wasabimuusi:
Pese ja kuori perunat. Lisää ne kiehuvaan ja suolattuun veteen.
Anna perunoiden kiehua matalalla lämmöllä noin puolituntia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois ja muusaa perunanuijalla. Lisää maito ja voi sekä suolaa maun mukaan. Lisää muusiin 1 ruokalusikallinen wasabijauhetta.
Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"