Savustettua valkosipulilohta
Nyt savustetaan grillissä ihanat kesän herkut: lohi saa kaverikseet maukkaat porkkanat ja perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 800 g lohifileetä
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa lohi perhosiksi. Mausta leikkauspinnat suolalla ja murskatulla valkosipulilla. Käännä lohiperhoset takaisin kiinni maustamisen jälkeen. Nosta ne savustuspussiin ja savusta grillissä 20 minuuttia. Aseta pussi kuuman grilliparilan päälle, ei suoraan liekkien yläpuolelle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka