Pakastepusseissa lukee scampi eli merirapuja, useimmiten ne ovat maahantuotuja ja toivottavasti villeinä pyydystettyjä.

Neljälle

  • 400 g pakastescampia
  • rapsi- tai maissiöljyä

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl ykkösolutta
  • 1 tl suolaa
  • 2 munanvalkuaista, kovaksi vatkattuina

Valmistusohje

1. Sulata scampit, jaa ne isoiksi paloiksi.

2. Vatkaa jauhot, olut ja suola, kääntele mukaan valkuaiset.

3. Kuumenna öljy. Kääntele scampit jauhoissa, kasta ne taikinaan ja friteeraa muutama kerrallaan kullanruskeiksi.

4. Kastike-ehdotuksia: vinaigrettea sitruunalla ja persiljalla, ranskankermaa chilikastikkeella, tai ranskankermaa tillillä ja persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Scampi