Scampi fritti
Pakastepusseissa lukee scampi eli merirapuja, useimmiten ne ovat maahantuotuja ja toivottavasti villeinä pyydystettyjä.
Neljälle
- 400 g pakastescampia
- rapsi- tai maissiöljyä
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl ykkösolutta
- 1 tl suolaa
- 2 munanvalkuaista, kovaksi vatkattuina
Valmistusohje
1. Sulata scampit, jaa ne isoiksi paloiksi.
2. Vatkaa jauhot, olut ja suola, kääntele mukaan valkuaiset.
3. Kuumenna öljy. Kääntele scampit jauhoissa, kasta ne taikinaan ja friteeraa muutama kerrallaan kullanruskeiksi.
4. Kastike-ehdotuksia: vinaigrettea sitruunalla ja persiljalla, ranskankermaa chilikastikkeella, tai ranskankermaa tillillä ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku