Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on nopeatekoinen juhlaruoka ja helppo valmistaa suurellekin joukolle. Lisäkkeeksi ei tarvita muuta kuin keitettyä riisiä ja patonkia.

6 hengelle

  • 24 jättikatkarapua
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 600 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 purkki murskattuja tomaatteja
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • tabascoa
  • nokare voita

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • patonkia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele huuhdotut herkkusienet. Kuullota sipulit lähes pehmeiksi voissa padassa, mutta älä ruskista, mausta pippurilla ja lisää tomaattipyree freesautumaan hetkeksi.

2. Lisää herkkusienet ja keitä, kunnes muodostuva neste haihtuu. Ota pata liedeltä, ripottele päälle jauhot ja sekoita. Nosta pata takaisin liedelle ja kaada tomaattimurska liemineen parissa erässä sekaan koko ajan hämmentäen. Keittele kastiketta viitisen minuuttia.

3. Keitä toisessa kattilassa rapuja hiljalleen viinissä, kunnes noin puolet viinistä on haihtunut. Yhdistä tomaattikastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla tabascotipalla. Pyöristä makua voinokareella. Tarjoile vastakeitetyn riisin ja rapean patongin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata