Sekaisin mustikasta
Nyt on aika tehdä pakastimeen tilaa tulevan kesän sadolle. Jäljellä olevista pakastemarjoista ja maidosta, piimästä, jogurtista tai jäätelöstä pyöräyttää nopeasti raikkaan smoothien tai pirtelön.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
2 annosta
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1 dl sokeroimatonta mustikkakeittoa tai pakestemarjoja
- 1 dl vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Kylmä pirtelö tai smoothie on aurinkoisen kevätpäivän ehdoton herkku. Rasvan ja sokerin määrää voi säädellä raaka-ainevalinnoilla. Vähärasvaisinta saa luonnollisesti valitsemalla rasvatonta maitoa, piimää ja/tai jogurttia.
Maistuvan smoothien saa esimerkiksi sekoittamalla piimää, maustamatonta jogurttia, marjoja ja ripauksen sokeria tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Sekoita kaikki aineet tehosekoittimella tasaiseksi. Nauti aurinkoisena kevätpäivänä!
Lähde ja kuvat: Maito ja Terveys Ry
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa