Mustikoista saat ihanan vatsaystävällisen aamupalan täysjyvähiutaleiden ja rahkan kanssa. Tee kaunis annos valmiiksi jääkaappiin illalla, niin aamulla herätys on mukava, kun itse tehty aamupala odottaa. Myöhemmin syksyllä tee sama puolukoista, käytä tällöin makuparina vaniljarahkaa.
Kahdelle
- 3 dl mustikoita
- ½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä
- 1 dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita tai KARU Pikakaura+Ruishiutaleita
- ½ dl kurpitsan tai auringonkukan tms. siemeniä
- 1-2 rkl hunajaa
- 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
Pinnalle
- 1 dl mustikoita
- ½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä
Valmistusohje
Survo mustikat. Sekoita joukkoon leseet, hiutaleiden ja siemenet sekä hunaja. Anna turvota hetki, mielellään tunti, mutta yhtä hyvin vaikka yön yli.
Rakenna annokset laseihin kerroksittain. Laita pohjalle marjakuituviljaseosta, sitten valkoista rahkaa ja koristeeksi marjoja. Ripottele pinnalle leseitä.
VINKKI: Saat smoothien, kun sekoitat ainekset sauvasekoittimella ja lisäät joukkoon n. 2 dl rasvatonta maitoa tai piimää. Herkkuhetkiin lisää 2 dl jäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"