Tuoreita hedelmiä vadelmakastikkeella
Hedelmät ja marjat ovat täydellinen lopetus päivälliselle: Kevyttä, kaunista ja raikasta. Tämän reseptin ainekset on valittu inspiraatioksi, mutta valitse kauden ja maun mukaan mitä tahansa hedelmiä ja marjoja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kiivihedelmää
- 2 appelsiinia
- 1 omena
- 1 dl karhunvatukoita
- 2 ½ dl vadelmia
- 1 ½ dl mansikoita
- melonia
- 4 ananaskirsikkaa
Kastike
- 1 l tuoreita vadelmia tai 250 g pakastettuja
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Puhdista hedelmät ja marjat. Leikkaa appelsiinista kalvottomia paloja terävällä veitsellä.
2. Kastike: Sekoita vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tomusokerin ja sitruunamehun kanssa. Jos käytät sokeroituja pakastevadelmia, jätä tomusokeri pois. Siivilöi kastike.
3. Tee vadelmakastikkeesta peili lautasille. Asettele hedelmät kauniisti peilin ympärille. Koristele mintulla tai sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka