Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suppilovahvero-lihapullat ja omenakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohjeesta valmistat kokonaisen aterian kuudelle. Energiapitoisuus: 667 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Raaka-aineet

  • 150 g suppilovahveroita
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 1 kpl kananmunan keltuaista
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria

Kastike

  • 150 g omenahilloa
  • 1 dl vettä
  • 30 ml kasvisfondia
  • ripaus jauhettua chiliä
  • 2 rkl sitruunatäysmehua

Lisäksi

  • 300 g perunasosetta, rasvattomaan maitoon
  • 100 herneitä
  • 100 g porkkanaa

Valmistusohje

Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Haihduta kuivalla pannulla neste sienistä.

Lisää hieman öljyä ja jatka paistamista noin minuutin ajan.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pehmitä sipuleita sienien kanssa muutaman minuutin ajan öljyssä. Anna jäähtyä.

Hienonna persilja.

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Pyöritä massasta kostutetuin sormin pyöryköitä.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike kiinteytyy.

Nosta kypsät lihapullat omenakastikkeeseen.

Tarjoa perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat