Punajuuri-jauhelihapihvit

Maukkaiden jauhelihapihvien lisukkeeksi sopii esim. keitetyt vihreät pavut ja perunamuusi. Taikinasta saat 8 suurta pihviä. Energiapitoisuus: 121 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 400 g kevyt jauheliha 10 %
  • 150 g punajuurta (keitettynä)
  • 75 g sipulia
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 0.5 prk Flora Kevyt Ruoka 7 %
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 0.5 tl kuivattua salviaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 3 rkl kaprista
  • 1 kpl kananmunaa

Valmistusohje

Raasta keitetyt punajuuret.

Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota hetki.

Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä muna. Rouhi päälle mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää vasta sen jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha.

Sekoita taikinaksi ja muotoile 8 samankokoista pihviä.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 17-18 minuuttia.

Ripottele kypsille pihveille kapriksia.

VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!