Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasvispannukakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mehevä kasvispannukakku kuitupitoisella pohjalla. Uunipannullisesta tulee 8 annosta. Energiapitoisuus: 211 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Raaka-aineet

  • 6 dl rasvatonta maitoa
  • 2.75 dl Myllärin Sämpyläjauhoseosta
  • 0.5 dl Kuidukas kolmen viljan leseseosta
  • 2 kpl kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2.5 rkl rypsiöljyä
  • 200 g porkkanaa
  • 30 g sipulia
  • 300 g kiinankaalia
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 100 g kevyttä juustoraastetta esim. Kadett 12 %

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Mittaa rasvaton maito kulhoon ja vispilöi sekaan sämpyläjauhot, leseet, munat ja suola. Anna turvota hetki.

Kuori ja/tai huuhdo kasvikset. Mittaa rypsiöljy isoon paistinpannuun. Raasta porkkanat ja sipuli ja lisää ne pannuun. Kuullota.

Suikaloi kiinankaali ja raasta tai suikaloi kesäkurpitsa ja lisää ne pannuun. Kuullota välillä käännellen, kunnes kasvikset ovat kovan pehmeitä ja neste haihtunut.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä. Kaada laakealle vadille hetkeksi jäähtymään.

Vuoraa uunipannu leivinpaperiarkilla ja kaada taikina päälle. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia.

Ota uunista, kun taikina ei ole vielä kokonaan hyytynyt ja levitä juuresseos pannarin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia uunin keskimmäisellä tasolla.

Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista kahdeksaan osaan.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen pannukakku