Paistettu made, pinaattilehikäinen ja kapris-kananmunakastike
Ainekset
- 800 g madefilettä
- 2 dl ruisjauhoja
- voita paistamiseen
- 1 rasia valmista voitaikinaa
- 1 kanamuna
- 1 rkl vettä
- 200 g pinaattia
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- muskottia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl voita
- 3 tl vehnäjauhoja
- 1,5 dl kuohukermaa
Kapris-kanamunakastike
- 1 pieni punasipuli
- 1 keitetty kananmuna
- 2 tl kapriksenmarjoja
- tuoretta persiljaa
- 2 dl öljyä
- 0,5 dl punaviinietikkaa (Rajamäen punaviinietikkaa)
- suolaa ja mustapippuria
Pinaattilehikäinen
Kapris-kanamunakastike
Valmistusohje
Pese pinaatti ja ruodi se jos lehtiruoti on paksu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota raaka-aineet kattilassa voissa. Lisää mukaan muskottia, suolaa ja pippuria. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Kaada joukkoon kerma ja anna hautua hetki koko ajan sekoittaen. Laita muhennosta lehikäisen väliin juuri ennen tarjoilua.
Poista madefileistä keskiruoto. Pilko filee pikkurillin kokoisiksi suikaleiksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat ruisjauhoissa. Paista runsaassa voissa kullanruskeiksi ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka