Paistettu made, pinaattilehikäinen ja kapris-kananmunakastike

Ainekset

  • 800 g madefilettä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • voita paistamiseen
  • 1 rasia valmista voitaikinaa
  • 1 kanamuna
  • 1 rkl vettä
  • 200 g pinaattia
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • muskottia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • 3 tl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kuohukermaa

Kapris-kanamunakastike

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 keitetty kananmuna
  • 2 tl kapriksenmarjoja
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dl öljyä
  • 0,5 dl punaviinietikkaa (Rajamäen punaviinietikkaa)
  • suolaa ja mustapippuria

Pinaattilehikäinen

    Kapris-kanamunakastike

      Valmistusohje

      Pese pinaatti ja ruodi se jos lehtiruoti on paksu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota raaka-aineet kattilassa voissa. Lisää mukaan muskottia, suolaa ja pippuria. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Kaada joukkoon kerma ja anna hautua hetki koko ajan sekoittaen. Laita muhennosta lehikäisen väliin juuri ennen tarjoilua.

      Poista madefileistä keskiruoto. Pilko filee pikkurillin kokoisiksi suikaleiksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat ruisjauhoissa. Paista runsaassa voissa kullanruskeiksi ja tarjoile heti.

      Parhaat ruokaohjelmat

      • card_kaappaus_keittiossa
        Kaappaus keittiössä

        Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!