Viinissä keitetyt simpukat yrttien kera

Sinisimpukoiden lihalla on mieto, mutta täyteläinen maku ja mukava suolaisuus. Simpukoiden maku sen kun paranee liemen aromeista, valkoviinistä, sipulista ja yrteistä.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 3 salottisipulia
  • 1 oksa tuoretta rakuunaa
  • 1 oksa persiljaa
  • 4 oksaa tuoretta basilikaa
  • 1 oksa tuoretta kirveliä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois ne jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä. Kuori salottisipulit ja hienonna ne sekä yrtit.

2. Keitä viiniä ja sipulia kuumalla liedellä suuressa kattilassa muutama minuutti. Lisää simpukat, laita kansi päälle ja keitä 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna kypsyä vielä 3 minuuttia.

3. Tarkista, että simpukat ovat avautuneet, heitä pois ne jotka eivät ole. Nosta simpukat kattilasta ja pidä ne lämpiminä isossa kulhossa. Kaada simpukkaliemikattilaan kerma, mausta pippurilla myllystä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna liemen saostua hieman ilman kantta. Lisää yrtit ja kaada liemi simpukoiden päälle, tai tarjoile liemi ja simpukat erikseen. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!