Sinisimpukoita ja limettimajoneesia
Mausta majoneesi vaihtelun vuoksi limetillä, joka sopii hienosti äyriäisruokiin. Viinissä keitetyt katkaravut ja simpukat ovat sopivan kevyt ja juhlava illallinen tai alkupala.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
4 annosta
- 10-12 tuoretta sinisimpukkaa
- 1 salottisipuli
- 1 persiljan oksa
- 1 dl valkoviiniä
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
- suikaloitu limetin kuori
- 10-12 katkarapua kuorineen
- 2 munankeltuaista
- 1 rkl limettimehua
- 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 1/4 tl suolaa
- 2-3 dl oliiviöljyä
- salaatinlehtiä
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Limettimajoneesi: Annostele munankeltuaiset, limettimehu, sinappi ja suola tehosekoittimeen. Pyöräytä muutama kierros ja lisää sitten öljy ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä ensin pienellä teholla, sitten suuremmalla.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä napauttaa kevyesti pöytää vasten. Harjaa kuoret puhtaiksi ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä. Pane simpukat kattilaan ja lisää joukkoon persilja, sipuli ja viini. Keitä kunnes simpukat ovat avautuneet. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja ripottele pinnalle suikaloitua limetinkuorta.
3. Kuori katkaravut, älä poista päätä. Annostele lämpimät simpukat lautasille ja koristele katkaravuilla, salaatinlehdillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisänä limettimajoneesia erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku