Sitruunaiset valkosipulit
Sitruunaisia valkosipuleita roseepippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vesi-viinietikkaliemessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 valkosipulia
- 1 tl suolaa
- 6 roseepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1/2 dl vettä
- 1 dl Rajamäen Viinietikkaa
Mausteliemi
- 2 dl Lanfranchi sitruunaoliiviöljyä
- 1/2 dl keitinlientä
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Erottele valkosipulienkynnet toisistaan ja laita ne hetkeksi kylmään veteen, jotta kuoret irtoavat paremmin. Kuori liotetut kynnet.
Keitä kynsiä noin 5 minuuttia suolalla, roseepippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vesi-viinietikkaliemessä.
Laita kynnet lasitölkkiin ja ota talteen keitinliemi. Sekoita mausteliemen aineet keskenään ja kaada liemi kynsien päälle lasipurkkiin niin, että kynnet peittyvät. Sulje kansi ja säilytä purkkia jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku