Tämä kurkkuresepti sai alkunsa, kun tietyt lapset eivät halunneet syödä silliä – mutta monet muut kuin lapsetkin alkoivat arvostaa ”sillikurkkua”. Monet kasvissyöjät ilahtuvat siitä, että joulupöydässä tarjoillaan ruokalajia, joka vastaa silliä. Kurkkua voi säilyttää jääkaapissa muutaman tunnin.

Neljälle

  • 1 vihreä lavakurkku
  • 2 tl suolaa
  • 1 ½ rkl etikkaa
  • 4 rkl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 6 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Leikkaa kurkku tangoiksi.

2. Sekoita suola, etikka, vesi, sokeri, maustepippurit ja laakerinlehdet liemeksi.

3. Laita kurkku tarjoiluvadille, kaada liemi päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä