Sitruunajäätelö ja unohdusmarenki

Marenkia kutsutaan unohdetuksi, koska se jätetään koko yöksi uuniin. Eli tämä jälkiruoka tehdään syömistä edeltävänä päivänä. Nerokkaan helppo jäätelö syntyy ilman konetta.

Ainekset

  • 5 hengelle

Marenki

  • voita vuokaan
  • 5 munanvalkuaista
  • 3 1/2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa

Sitruunajäätelö

  • 5 munankeltuaista
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 sitruuna (raastettu kuori ja mehu)
  • 1 1/2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 1 l marjoja

Valmistusohje

1. Marenki: lämmitä uuni 250 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita varovasti vaahtoon sokeri, leivinjauhe ja suola. Jatka vispaamista. Valkuaisvaahdon pitää olla niin kiinteää, että kun käännät kulhon ylösalaisin, vaahto ei liikahdakaan. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja kaada kaavinta tai lastaa käyttäen valkuaisvaahto vuokaan. Vetele taikinaa keskeltä vuoan reunoille, niin että muodostuu syvennys, keskellä vaahtoa ei tarvitse olla kuin aivan ohut kerros. Pane vuoka uuniin ja käännä lämpö pois päältä. Anna marengin olla rauhassa seuraavaan päivään.

2. Sitruunajäätelö: vatkaa keltuaiset sokerin kanssa sileäksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen raastettua sitruunankuorta ja puristettua mehua vähän kerrallaan. Maistele välillä, kunnes saat mieleisesi maun. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada taikina pitkulaiseen vuokaan ja laita pakastimeen seuraavaan päivään.

3. Ota jäätelövuoka pakastimesta ja pidä jääkaapissa n.15 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa jäätelöstä viipaleita marenkikakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!