Jäädytetty ranskankermatorttu

Tämän ihanan jälkiruoan pohja tehdään keksinmuruista ja sen raikkaan happamenmakea täyte sitruunasta, vaniljasokerista ja ranskankermasta (crème fraiche). Monitoimi- tai yleiskone on avuksi pohjan tekemisessä.

4 hengelle

  • 10 digestiivikeksiä
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruuna
  • 2 dl ranskankermaa (crème fraiche)

Valmistusohje

1. Murskaa keksit ja laita murut sekä kuutioitu voi sekoittimeen. Käytä laitetta pitokytkimellä ensin muutaman kerran vain hetken, sitten korkealla nopeudella pidempään, kunnes tuloksena on murokokkareita. Kaada kokkareet irtopohjavuokaan, levitä ja painele torttupohjaksi. Tämän kaiken voi tehdä tietysti myös käsin.

2. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Tämä käy helpoimmin niin, että annat valkuaisen valua sormiesi välistä alla olevaan astiaan. Käteesi jää ehjä keltuainen, jonka siirrät toiseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.

3. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta tai suikaloi keltainen kuori ohuelti. Purista sitruunasta mehu. Lisää munankeltuaisten joukkoon sokeri, vaniljasokeri, ranskankerma sekä sitruunankuori ja -mehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen varovasti nostellen valkuais- ja kermavaahto.

4. Kaada seos torttupohjalle. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita se pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Anna tortun olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.