Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marenkitorttu luumujen ja kiivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aidossa, valkuaisista ja sokerista tehdyssä marengissa ei ole rasvaa, ja se on siis kevyttä, vaikka sokeri antaakin aika paljon kaloreita. Peitä valmis marenki joko ilmavalla, valmiilla vaniljavaahdolla tai valmista se itse.

Kahdeksalle

  • 3 munanvalkuaista
  • 2 dl kidesokeria
  • muutama tippa etikkaa
  • 2 pss vaniljakreemiaineksia
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 ½ dl vaniljajogurttia
  • 125 g mansikoita
  • 2-3 luumua
  • 2 kiiviä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kulho pitää voida kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu kulhosta. Kääntele varovaisesti 1 dl kidesokeria ja muutama tippa etikkaa valkuaisvaahtoon. Kääntele mukaan vielä 1 dl kidesokeria. Levitä valkuaisseos leivinpaperille pellille, laita uuniin. Napsauta uuni pois päältä 2 minuutin jälkeen. Anna marengin kypsyä kunnes uuni on jäähtynyt.

3. Vaniljakreemi: Vatkaa valmiit ainekset ja sokeri maidon kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kastikkeen paksuuntuessa kreemiksi. Anna jäähtyä. Vatkaa mukaan vaniljajogurtti.

4. Levitä vaniljakreemi valmiille marenkipohjalle juuri ennen tarjoilua. Koristele mansikanpuolikkain, luumulohkoin ja kiiviviipalein. Tarjoile heti. Jos säästät torttua, marenki pehmenee ja sitkistyy.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu