Hellapoliisin homejuustopiparit
Homejuusto ja piparkakut on makupari, joka jaksaa ihastuttaa homejuuston ystäviä vuodesta toiseen. Mitä jos yhdistäisit nämä kaksi helposti yhdeksi. Leivo hauskat homejuustopiparkakut Hellapoliisin ohjeella!
Taikina
- 2 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 3 rkl piparkakkumaustetta
- 250 g voita tai margariinia
- 2 munaa
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
Lisäksi
- 75 g homejuustomurua
Valmistusohje
Mittaa sokeri, siirappi ja piparkakkumauste kattilaan.
Lisää voi tai margariini ja hämmennä, kunnes seos on sulanut.
Jäähdytä noin puoli tuntia.
Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen levyksi. Ripottele kaulitsemisen loppuvaiheessa pinnalle homejuustomurua ja paina ne kaulimella kiinni taikinaan.
Ota muotilla kuvioita ja paista piparkakut 175-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"