8.5.2014. Reseptien aarteet -kirjan kirjoittanut Verna Kaunisto-Feodorowista leipoo äitienpäiväksi suklaavadelmakakun.
Suklaa-vadelmauni
- 150 g tummaa suklaata
- 1,5 dl kermaa
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 150 g vadelmia + 1 rkl vehnäjauhoja
Kuorrute
- 1 dl vadelmahilloa
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Sulata suklaa yhdessä kerman ja voin kanssa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kierittele vadelmat jauhoissa. Yhdistä suklaa ja muna-sokeriseos keskenään, lisää vanilja ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita varovaisesti mukaan myös jauhotetut vadelmat. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 25cm:n kokoiseen kakkuvuokaan. Paista 190 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku näyttää päällisin puolin jähmeältä. Kakun ei kuulu kypsyä läpikotaisin, vaan sen tulee jäädä sisältä hieman tahmeaksi.
Anna kakun tasaantua viitisen minuuttia, irrottele se sitten vuoan reunoista kumi-, puu- tai muovilastalla ja kumoa tarjoiluvadille. Jos keskiosa jää kiinni kakkuvuokaan, ei haittaa. Irrottele rippeet lastalla ja kokoa kakku uudestaan tarjoiluvadille. Kuorrutus kyllä piilottaa alleen mahdolliset kauneusvirheet.
Kiehauta vadelmahillo kasarissa nopeasti, ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa kuumaan hilloon sulamaan. Sekoita hyvin ja kaada seos vielä lämpimän kakun pinnalle. Anna jähmettyä kylmäksi ennen tarjoilua. Tarjoile löysähkön kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti