Mokkapalamutakakku

Mokkapalamutakakku
Mokkapalamutakakussa yhdistyy kaksi ihanaa klassikkoherkkua. MTV

Huomenta Suomessa leivottiin isänpäivän kunniaksi kahvipöytään mokkapalamutakakkua, joka yhdistää kaksi herkkua yhdeksi. Makeaa.fi-blogin Liisa Westerbergin herkku on noussut viraalihitiksi ja kerää herkuttelijoilta kehuja.

Pohja

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 3 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta

Kahvivaahto

  • 2tl pikahvijauhetta
  • 1tl kuumaa vettä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ¾ dl tomusokeria

Kuorrute

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl sulatettua voita 
  • 1-1,5 rkl vahvaa kahvia
  • strösseleitä

Valmistusohje

Pohjan ohje:

  1. Sulata voi ja suklaa.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  3. Sekoita suklaa-voiseos vaahtoon. 
  4. Kääntele jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, munavaahtoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija 20 cm). 
  5. Paista 15 minuuttia 200 asteessa ja jäähdytä. 

Kuorrutteen ohje:

  1. Mittaa pikakahvi ja kuuma vesi kulhoon ja sekoita tasaiseksi. 
  2. Lisää kaikki kahvivaahdon ainekset ja vatkaa paksuksi, sileäksi vaahdoksi. 
  3. Levitä vaahto jäähdytetyn mutakakun päälle ja laita kakku 30 minuutiksi pakastimeen (helpottaa kuorrutteen levittämistä).
  4. Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kahvia, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan seoksen. 
  5. Levitä seos jäähdytetyn mutakakun ja kahvivaahdon päälle ja viimeistele strösseleillä.
     

Parhaat ruokaohjelmat