Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin mantelisuklaakakku

suklaakakku
Kuvituskuva. Kuva tulossa myöhemmin.Shutterstock
Julkaistu 15.12.2024 10:00

MTV LIFESTYLE

Näin valmistat lämpimän suklaakakun Joseph Youssefin ja Tiina Räisäsen ohjeella. Resepti kirjasta: Airfryer - Jose ja Tinu ar­jen pe­las­ta­jat

  • Annosmäärä: 4–6

Ainekset

  • 110 g voita
  • 175 g suklaata
  • 1/2 shotti espressoa tai kahvia
  • 2 tl Amaretto-likööriä
  • 150 g sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 60 g mantelijauhetta
  • koristeluun tomusokeria
  • vuokasprayta voiteluun

Valmistusohje

  1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa, kunnes ne ovat täysin sulaneet ja sekoittuneet yhteen.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneella. 
  3. Lisää sula voi-suklaaseos, espresso tai kahvi, Ameretto ja mantelijauhe munasokeriseokseen. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
  4. Voitele kakkuvuoat vuokaspraylla.
  5. Täytä vuoat suklaakakkumassalla noin puoleen väliin asti.
  6. Esilämmitä airfryer 200 asteeseen.
  7. Paista kakkuja airfryerissa noin 6 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja tuplaantuneet. Kakkujen keskusta jää pehmeäksi ja hieman juoksevaksi.
  8. Kosristele kakut tomusokerilla ja tarjoile lämpiminä.

Vinkki: Tarjoile mantelisuklaakakku vaniljajäätelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku