Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaakakku itsetehdyn vaniljajäätelön kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itsetehdyn jäätelön tarjoileminen suklaakakun kanssa voi olla hauskaa! Ellet halua itse valmistaa jäätelöä, siirry heti kohtaan 2. reseptissä.

Ainekset

  • Neljälle

Vaniljajäätelö

  • 4 munankeltuaista
  • 5 dl kahvikermaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • ½ vaniljatanko

Suklaakakku

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita
  • 1 kiivihedelmä

Valmistusohje

1. Itsetehty jäätelö: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Halkaise vaniljatanko ja kuumenna kerma ja vanilja kiehuvaksi. Poista tangonpalaset, raaputa vaniljatangon siemenet kermaan ja sekoita kuuma vaniljakerma muna-sokeriseokseen. Kuumenna seos 60-70 asteeseen samalla sekoittaen. Tee ruusukoe, eli kasta lusikka seokseen. Nosta lusikka ja puhalla sen takaosaan. Jos kastike ”vekkiintyy” ja muodostaa ruusumaisen kuvion, seos on valmis. Vatkaa massa kylmäksi ja jäädytä jäätelökoneessa. Ellet omista jäätelökonetta, jäädytä pakastimessa sekoittaen muutaman kerran.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa kananmunat ja sokeri ilmavasti. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään tarkoin. Lisää varovaisesti jäähtynyt suklaaseos muna-sokerikulhoon. Lisää vielä jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Kakun ei pidä jähmettyä kokonaan vaan sisus saa olla hieman tahmea. Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ennen sen kumoamista. Sulata kuorrutteen suklaa ja jäähdytä. Sekoita huoneenlämpöinen voi suklaaseen. Aseta kakku vadille, valele kuorrute kakun päälle. Muutama kiiviviipale maistuu hyvältä kakun ja jäätelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku