Suklaakakku itsetehdyn vaniljajäätelön kera
Itsetehdyn jäätelön tarjoileminen suklaakakun kanssa voi olla hauskaa! Ellet halua itse valmistaa jäätelöä, siirry heti kohtaan 2. reseptissä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Vaniljajäätelö
- 4 munankeltuaista
- 5 dl kahvikermaa
- 2 rkl kidesokeria
- ½ vaniljatanko
Suklaakakku
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrute
- 100 g tummaa suklaata
- 2 rkl voita
- 1 kiivihedelmä
Valmistusohje
1. Itsetehty jäätelö: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Halkaise vaniljatanko ja kuumenna kerma ja vanilja kiehuvaksi. Poista tangonpalaset, raaputa vaniljatangon siemenet kermaan ja sekoita kuuma vaniljakerma muna-sokeriseokseen. Kuumenna seos 60-70 asteeseen samalla sekoittaen. Tee ruusukoe, eli kasta lusikka seokseen. Nosta lusikka ja puhalla sen takaosaan. Jos kastike ”vekkiintyy” ja muodostaa ruusumaisen kuvion, seos on valmis. Vatkaa massa kylmäksi ja jäädytä jäätelökoneessa. Ellet omista jäätelökonetta, jäädytä pakastimessa sekoittaen muutaman kerran.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa kananmunat ja sokeri ilmavasti. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään tarkoin. Lisää varovaisesti jäähtynyt suklaaseos muna-sokerikulhoon. Lisää vielä jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Kakun ei pidä jähmettyä kokonaan vaan sisus saa olla hieman tahmea. Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ennen sen kumoamista. Sulata kuorrutteen suklaa ja jäähdytä. Sekoita huoneenlämpöinen voi suklaaseen. Aseta kakku vadille, valele kuorrute kakun päälle. Muutama kiiviviipale maistuu hyvältä kakun ja jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa