Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaabrownie "Single Malt" puutarhamarjoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suklaabrownie on herkku, joka maistuu hyvältä kesät talvet. Aikuisten versiota maustetaan savuisella mallasviskillä.

Ainekset 6:lle

  • 100 g voita
  • 125 g tummaa taloussuklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 125 g pecan tai -saksanpähkinöitä
  • 0,4 dl savuista mallasviskiä (Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg)
  • tuoreita marjoja ja kermavaahtoa

Valmistusohje

Vuoraa leivinpaperilla pieni uuni- tai kakkuvuoka. Esilämmitä uuni 175-asteeseen. Mittaa kasariin voi ja suklaa, sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota sokeri ja munat.

Sekoita vaahdon sekaan suklaa-voiseos, pähkinät, viski ja vehnäjauhot. Sekoita käännellen tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa brownie annospaloiksi ja lämmitä paloja hieman mikrossa tai uunissa.

Tarjoile tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Brownien tulee olla sisältä pehmeän tahmeaa.

Juomaksi: tumma portteri tai stout. Erikoisempina tuttavuuksina kävisi barley Wine, sweet stout tai suklaa-stout .

Tuoreimmat aiheesta

Browniet