Suklaabrownie "Single Malt" puutarhamarjoilla
Suklaabrownie on herkku, joka maistuu hyvältä kesät talvet. Aikuisten versiota maustetaan savuisella mallasviskillä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset 6:lle
- 100 g voita
- 125 g tummaa taloussuklaata
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 125 g pecan tai -saksanpähkinöitä
- 0,4 dl savuista mallasviskiä (Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg)
- tuoreita marjoja ja kermavaahtoa
Valmistusohje
Vuoraa leivinpaperilla pieni uuni- tai kakkuvuoka. Esilämmitä uuni 175-asteeseen. Mittaa kasariin voi ja suklaa, sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota sokeri ja munat.
Sekoita vaahdon sekaan suklaa-voiseos, pähkinät, viski ja vehnäjauhot. Sekoita käännellen tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa brownie annospaloiksi ja lämmitä paloja hieman mikrossa tai uunissa.
Tarjoile tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Brownien tulee olla sisältä pehmeän tahmeaa.
Juomaksi: tumma portteri tai stout. Erikoisempina tuttavuuksina kävisi barley Wine, sweet stout tai suklaa-stout .
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa