Suklaabrownie "Single Malt" puutarhamarjoilla

Suklaabrownie on herkku, joka maistuu hyvältä kesät talvet. Aikuisten versiota maustetaan savuisella mallasviskillä.

Ainekset 6:lle

  • 100 g voita
  • 125 g tummaa taloussuklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 125 g pecan tai -saksanpähkinöitä
  • 0,4 dl savuista mallasviskiä (Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg)
  • tuoreita marjoja ja kermavaahtoa

Valmistusohje

Vuoraa leivinpaperilla pieni uuni- tai kakkuvuoka. Esilämmitä uuni 175-asteeseen. Mittaa kasariin voi ja suklaa, sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota sokeri ja munat.

Sekoita vaahdon sekaan suklaa-voiseos, pähkinät, viski ja vehnäjauhot. Sekoita käännellen tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa brownie annospaloiksi ja lämmitä paloja hieman mikrossa tai uunissa.

Tarjoile tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Brownien tulee olla sisältä pehmeän tahmeaa.

Juomaksi: tumma portteri tai stout. Erikoisempina tuttavuuksina kävisi barley Wine, sweet stout tai suklaa-stout .

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!