Viinirypälein koristeltu juustokakku
Juustokakku on helposti leivottava, monen rakastama suosikkijälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Koristele se juuri ennen tarjoilua. Myös passiohedelmänsiemenet tai kiiviviipaleet sopivat koristeluun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 16 graham-digestivekeksiä
- 8 rkl voisula
- ¾ dl kidesokeria
- hieman jauhettua muskottia
Täyte
- 2 pkt Philadelphia-juustoa à 227 g
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl kanelia
- viinirypäleitä
- suklaarouhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin matala irtopohjavuoka. Murusta keksit, sekoita murut voisulan ja muskotin kanssa. Painele seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia.
2. Vatkaa juusto pehmeäksi sähkövatkaimella. Vatkaa mukaan munat, sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Kaada täyte vuokaan ja paista vielä 10-15 minuuttia uunissa.
3. Jäähdytä kakku ja koristele halkaistuilla viinirypäleillä ja suklaarouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa