Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viinirypälein koristeltu juustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juustokakku on helposti leivottava, monen rakastama suosikkijälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Koristele se juuri ennen tarjoilua. Myös passiohedelmänsiemenet tai kiiviviipaleet sopivat koristeluun.

Kahdeksalle

  • 16 graham-digestivekeksiä
  • 8 rkl voisula
  • ¾ dl kidesokeria
  • hieman jauhettua muskottia

Täyte

  • 2 pkt Philadelphia-juustoa à 227 g
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl kanelia
  • viinirypäleitä
  • suklaarouhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin matala irtopohjavuoka. Murusta keksit, sekoita murut voisulan ja muskotin kanssa. Painele seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia.

2. Vatkaa juusto pehmeäksi sähkövatkaimella. Vatkaa mukaan munat, sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Kaada täyte vuokaan ja paista vielä 10-15 minuuttia uunissa.

3. Jäähdytä kakku ja koristele halkaistuilla viinirypäleillä ja suklaarouheella.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku