Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Greippi-suklaapiiraat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Greippi on hieman harvemmin leivonnaisissa käytetty hedelmä, mutta se sopii hyvin makean suklaamurotaikinan ja mascarponejuuston kanssa. Tässä taikina on paineltu pieniin vuokiin ja täyte on jaettu piiraiden sisään. Samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piirakan.

Ainekset

  • 12 kpl

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras suklaamurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
  • 1 tlk mascarponejuustoa (250 g)
  • ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 prk greippilohkoja (540 g/295 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan erilleen. Jaa molemmat sulaneet levyt kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille. Valmista täyte sekoittamalla rahka, mascarpone, sokeri ja munat keskenään. Valuta greippilohkot ja paloittele puolet niistä. Jätä loput koristeluun. Jaa täyte vuokiin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle. Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat greippilohkoilla.

Vinkki: Kokeile piiraisiin säilykeaprikoosia, -mangoa tai -persikkaa.

Resepti: Arja Savela

Tuoreimmat aiheesta

Suklaapiirakka