Mainos

Suklaacookies-boston

Leivo helppo ja herkullinen suklaaboston! Tässä reseptissä käärittävän pullarullan sisälle laitetaan kanelisokerin tilalle suklaamurotaikinaa. Lopputuloksena syntyy herkullinen suklaapulla! Samalla ohjeella voi tehdä myös suklaakeksien makuisia korvapuusteja.

Ainekset

  • 1 pkt pullataikinaa (1 kg)
  • 1 pkt Cookies suklaamurotaikinaa
  • (400 g)

Vuoan voiteluun

  • rasvaa ja
  • korppujauhoja

Pinnalle

  • munaa ja raesokeria

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Levitä pullataikinalevyt sulamaan erilleen ja kohoamaan esim. leivinpaperin päälle pellille n. 40-asteiseen uuniin (peitettynä). Ota suklaamurotaikina sulamaan.

Voitele ja korppujauhota isohko torvellinen irtopohja-kakkuvuoka. Aseta pohjalle 2 kohonnutta pullataikinalevyä niin, että nipistelet ne kapeista päistään toisiinsa kiinni ja pohja peittyy. Levitä päälle puolikas toisesta suklaataikinalevystä (noin 100 g).

Yhdistä nipistellen loput 6 pullataikinalevyä yhdeksi isoksi levyksi, noin 50 x 40 cm. Kaaviloi sen päälle loppu sulanut suklaataikina (300 g). Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä tämä 50 cm pitkä pötkö 5 cm:n paloiksi (10 palaa).

Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn. Kohota pullakakkua vielä puolisen tuntia 40 asteisessa uunissa (tai muussa lämpimässä paikassa). Ota kakku pois uunista kohoamasta ja nosta lämpötila 200 asteeseen.

Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin alimmalla tasolla 15 min, laita folio pinnalle ja jatka paistamista noin 15 min. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!