Suklaapullakranssi
Suklaapullakranssi syntyy vaivattomasti valmiista suklaamuro- ja pullataikinasta. Sulata levyt, nipistele yhdeksi isoksi levyksi ja kohota noin ½ tuntia esim. lämpimässä n. 45-asteisessa uunissa leivinliinalla peitettynä.
1 iso kranssi n. 15 palaa
- 1 pkt Myllyn Paras Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
- 1 pkt pullataikinaa (1 kg pakaste) tai puoli annosta pullataikinaa
- kananmuna (voiteluun)
- raesokeria (pinnalle)
Valmistusohje
Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan tai käytä pakastetaikinaa. Yhteen kranssiin riittää puolet normaalista, puolen litran pullataikina-annoksesta.
Kaaviloi kohonnut pullataikina nois 60 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet suklaamurotaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin pullataikina.
Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Saksi pullaa reiluun puoleen väliin noin 1½ cm:n välien, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti. Näin saat pulla-suklaakeksitaikinasta ison kranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä koko rullan ympyräksi.
Voitele kohonnut kranssi kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista noin 190-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Älä paista pullaa liikaa, jotta se ei kuivu!
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti