Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan. Yhteen pitkoon riittää puolet normaalista puolen litran pullataikina-annoksesta. Tai käytä valmiina pakastealtaasta saatavia pullataikinalevyjä, yhdistele ne reunoistaan sulamisen jälkeen isoksi levyksi. Kohota.
Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 40 cm:n isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen leivinpaperin päällä pehmeäksi sulaneet kauramurotaikinalevyt, yhtä isoksi, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta. Kumoa kauramurotaikinalevy leivinpaperin avulla pullataikinalevyn päälle. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan.
Saksi rullaa n. 1½ cm:n välein viipaleiksi, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, vaan jätä ne alareunasta n.1 cm kiinni. Saat pulla-murotaikinarullasta saksipitkon kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin. Halutessasi kranssin, kierrä koko rullan ympyräksi. Voitele kohonnut saksipitko / kranssi munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista n. 190 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 min.
Vinkki:
Voit tehdä taikinasta myös pienempiä pullia, kuten Kauramuro-kierrepullia tai Kauramuro-korvapuusteja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Resepti: Arja Savela