Kauramuropulla
Kauramuropullasta voit tehdä myös pienempiä kierteitä paperi- tai muffinssivuokiin tai painella pullat korvapuustin malliin.
Ainekset
- 1 kg pullataikinaa (pakaste, 1-2 pkt) tai puolet ½ litran pullataikinasta
- 400 g kauramurotaikinaa (pakaste 400 g)
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
Näin leivot parasta pullaa
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1-2 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 muna
- n. 15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 1 kg)
- n. 150 g voita tai margariinia
Valmistusohje
Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan. Yhteen pitkoon riittää puolet normaalista puolen litran pullataikina-annoksesta. Tai käytä valmiina pakastealtaasta saatavia pullataikinalevyjä, yhdistele ne reunoistaan sulamisen jälkeen isoksi levyksi. Kohota.
Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 40 cm:n isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen leivinpaperin päällä pehmeäksi sulaneet kauramurotaikinalevyt, yhtä isoksi, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta. Kumoa kauramurotaikinalevy leivinpaperin avulla pullataikinalevyn päälle. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan.
Saksi rullaa n. 1½ cm:n välein viipaleiksi, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, vaan jätä ne alareunasta n.1 cm kiinni. Saat pulla-murotaikinarullasta saksipitkon kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin. Halutessasi kranssin, kierrä koko rullan ympyräksi. Voitele kohonnut saksipitko / kranssi munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista n. 190 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 min.
Vinkki:
Voit tehdä taikinasta myös pienempiä pullia, kuten Kauramuro-kierrepullia tai Kauramuro-korvapuusteja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku