Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaatorttu kerman ja hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä suklaatorttu on yhtä maukas päivällisen jälkeen kuin muuten vain kahvin tai teen kanssa tarjoiltavaksi. Tortun tulee olla täysin jäähtynyt, ennen kuin kuorrutus levitetään, ja kuorrutuksen jähmettymiseen menee aikansa.

Ainekset

  • Neljälle
  • 200 g tummaa kilosuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • hedelmiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Sulata kilosuklaa ja voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, yhdistä jauhot ja leivinjauhe tarkoin. Sekoita jäähtynyt suklaaseos varoen munavaahdon kanssa, ja kääntele lopuksi jauhot mukaan taikinaan varoen tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tortun tulee olla hieman tahmea keskeltä. Anna tortun jäähtyä vuoassaan.

3. Sulata kuorrutussuklaa vesihauteessa (kulhossa, jonka asetat kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä). Lisää voi ja sekoita. Levitä kuorrutus tortun päälle ja anna jähmettyä. Vatkaa kerma juuri ennen tarjoilua. Paloittele hedelmät, tarjoile torttu kermavaahdon ja hedelmien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu