Klassinen suklaatorttu
Klassinen suklaatorttu sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sitä voi tarjota niin jälkiruokana, kahvin kera kuin noutopöydässä.
12 palaa
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g margariinia
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 100g tummaa suklaata
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa ja margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään huolellisesti. Sekoita varovasti jäähtynyt suklaamassa munaseokseen ja sitten yhtä varoen jauheseos niin, että muodostuu tasainen taikina. Jos sekoitat liian voimakkaasti, taikina lässähtää.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15 minuutin ajan. Kakku saa olla keskeltä hieman taikinamainen. Anna kakun levätä vuoassa, kunnes se on kokonaan jäähtynyt.
3. Sulata suklaa, anna jäähtyä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät