Marsipaanitorttu suklaalla
Tämä on ihanan maukas kaloripommi. Voit valmistella sen päivää ennen, jos käärit sen folioon, mutta kuorrutus on tehtävä samana päivänä kuin tarjoilet tortun.
12-15 palaan
- 300 g mantelimassaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 100 g kilosuklaata
Koristeluun
- 100 g kilosuklaata
- 1 pss hillottua appelsiininkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperi niin että se sopii pyöreän kakkuvuoan pohjalle. Penslaa vuoan reuna voilla.
2. Raasta mantelimassa karkeasti kulhoon ja lisää munat ja pähkinärouhe.
3. Sulata suklaa miedoimmalla lämmöllä, jäähdytä hetki ennen kuin lisäät sen taikinaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 30 minuuttia.
5. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
6. Sulata kuorrutuksen suklaa ja levitä se kakulle. Ripottele päälle hillottua appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"